Menü
hu
Időpontfoglalás 0
HU | DE

Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás és -kisebbítés

Az átlagosnál kisebb mellmirigy vagy a terhességet követően megereszkedett mellek sokak számára okoznak lelki problémákat. A mellnagyobbító műtéttel az eredeti méreténél nagyobb, de teljesen természetes tapintású, alakú és viselkedésű mellek valósíthatók meg, amelyek megnövelik az önbizalmat, esztétikusabb, nőiesebb, vonzóbb megjelenést ajándékoznak viselőjüknek.


Mellnagyobbítással

  • keblei teltebbek, nagyobbak és formásabbak lesznek,
  • megjelenése vonzóbbá, nőiesebbé és csinosabbá válik,
  • rendkívül látványos változás valósítható meg,
  • az eredmény azonnal látható, bár a mellek végső formájukat 3-4 hónap múlva érik el,
  • korrigálható a mellek mérete, formája és az asszimetria is,
  • tartós hatás érhető el, amely élete végéig megmarad,
  • önbizalma megnő, igazán csábítónak érezheti magát.

Kinek ajánljuk?

A mellnagyobbító műtétet Önnek ajánljuk, akik elégedetlen mellei méretével és alakjával, illetve úgy érzi, nagyobb, formásabb mellekkel teljesebb és boldogabb életet élhetne.

Az emlők végleges mérete a pubertáskor végéig alakul ki, ezért a mellnagyobbítás 18 éves kor alatt szükségtelen. A mellnagyobbítás kitűnő megoldás azoknak a fiatal hölgyeknek, akik melle az átlagosnál kisebb, fejletlenebb vagy akiknél a két mell formája vagy mérete eltérő. Az implantátum azon 25-40 év kor közötti nők számára is jó megoldás, akiknél szülés után visszafejlődőtt a mirigyállomány vagy megereszkedtek az emlők. A műtétnek felső korhatára nincsen.

A mellnagyobbító műtétet követően mellei nagyobbak és vonzóbbak lesznek, miközben tapintásuk és viselkedésük is természetes marad. Az esztétikusabb dekoltázs növeli az önbizalmat és nőiesebbnek érezheti magát.


Mellnagyobbítás előtti konzultáció

A mellnagyobbító műtét előtt mindenképpen személyes konzultációra van szükség, ahol a plasztikai sebésszel átbeszélhetik a lehetőségeket, az Ön alakjához optimális implantátum méretet, a műtét menetét, a gyógyulási folyamatot és az esetleges kockázatokat.
A konzultáció díja 5000 Ft, amelyet a műtét árába beszámítunk.

Az operáció előtt szükséges vizsgálatok elvégzése klinikánkon történik, pl. EKG, vér- és vizeletvizsgálat, 35-40 éves kor felett pedig mammográfiai szűrés is indokolt.


A mellnagyobbító műtét menete

Az 1-1,5 órás, altatásban végzett mellnagyobbító műtét során a plasztikai sebész 4-5 cm-es metszést ejt a mell alatti ún. áthajlási redőben, a bimbóudvar szélén vagy a hónaljredőben. Ezen keresztül történik az implantátumok behelyezése.

Az általunk használt mellprotézisek külső fala szilikon elasztomer, amelyek a mell természetes tapintásához és viselkedéséhez leginkább hasonló zselészerű, ún. kohézív géllel vannak töltve. A gél mikroszkópikus mértékű kiszivárgásának esélye minimális. Az implantátum formája lehet alacsony vagy magas profilú és lencse, illetve csepp alakú ún. anatómiai implantátum is.

A választott protézist a mellmirigy vagy a mellizom alá ülteti be a operáló orvos, amit legtöbbször az alkati tényezők határoznak meg.


Gyógyulási idő

A műtét végén az operált területre speciális kötés kerül, amelyet egy erre a célra készült, szoros melltartó egészít ki. A műtéti területről vékony draincsővel vezetjük el a nagy sebfelületről szivárgó szövetnedveket. A draincsövet és a hozzá tartózó szívópalackot a műtét másnapján távolítjuk el.

A műtét utáni első éjszakát a minden kényelemmel ellátott szállodai szobáinkban töltheti, ahol szakképzett személyzet felügyeli az gyógyulási folyamat kezdetét. Ezt követően 7-10 nap otthoni pihenés szükséges, amely alatt minimálisra kell csökkenteni a fizikai aktivitást, még a karok szélesebb mozdulatait is kerülni kell. Később könnyű fizikai vagy szellemi munka már végezhető. Hason aludni csupán az 1. héten nem szabad.

A 3-4. napig jelentkező tompa, feszítő fájdalom fokozatosan enyhül, de egyszerű fájdalomcsillapítókkal tovább csökkenthető. A 4-5. napon jelentkező hegfeszülés már a gyógyulás jele.

Zuhanyozni az 5. naptól már lehet, de a mellekről a vizet csak óvatosan, frissen vasalt törölközővel szabad felitatni, a dörzsölés szigorúan tilos.
A varratszedés a 12-14. napon történik, ezt megelőzően két alkalommal kell sebellenőrzésre, kötéscserére befáradni klinikánkra. Ezt követően már vissza lehet térni a megszokott életvitelhez, néhány hónapig azonban még kerülendők az intenzív sportok, a szexuális életben is nagyobb óvatosság szükséges, és a 4-5. hétig a napozást, szoláriumozást is mellőzni kell. Fél évig fényvédő krém használata javasolt.

A mai szilikon implantátumok határozatlan ideig, akár egy életen át is a helyükön maradnak. Szükség esetén a cseréjük egy egyszerű műtéttel megoldható. A mellnagyobbítás a későbbi terhességet nem veszélyezteti, ritka kivételtől eltekintve a szoptatás is lehetséges. Néhány hónap múlva már teljesen vissza lehet térni a korábbi életvitelhez, akár versenysport is űzhető és repülővel is lehet utazni.

Az implantátum minden esetben a mellmirigy mögött helyezkedik el, így a mellrák korai diagnózisában fontos tapintásos vizsgálatot nem akadályozza. Bizonyos implantátumok esetén a mammográfiát nehéz kiértékelni, de ezekben az esetekben egyéb korszerű eljárásokkal, pl. CT-vel, MRI-vel vagy ultrahanggal is átvilágítható a mirigy.


A mellnagyobbítás kockázatai

Napjainkban már több millió hölgy él mellimplantátumokkal a világban, a beavatkozást klinikánkon is igen nagy tapasztalattal végezzük, ennek ellenére, mint minden műtétnek, a mellnagyobbításnak is lehetnek szövődményei. Ezek legtöbbször helyi jellegűek, az egészséget nem veszélyeztetik, és újabb műtéttel minden esetben korrigálhatóak.

A leggyakoribb szövődmény az ún. tokzsugorodás. Az implantátum szövetbarát anyagból készül, nem lökődik ki, de a szervezet, idegen anyag lévén elhatárolja és vékony, kötőszövetes tokot képez köré. A burok a műtétet követ 2-3 hétben kialakul, de panaszt nem okoz és nem is érezhető. Szövődmény esetén ez a burok megvastagszik, zsugorodik és deformálja a képlékeny protézist, gyűrődéseket okozhat, vagy el is mozdíthatja azt a helyéről. Ennek hatására a mell alakja megváltozik, keményebbé válik és kellemetlen, feszülő érzés tapasztalható. A szövődmény nem közvetlenül a műtét után, hanem 1-2 évvel később jelentkezik, és újabb műtéttel az eredeti állapot visszaállítható.

Az első napokban előfordulhat az implantátum elcsúszása, amely újabb műtéttel korrigálható. A külső szilikon fal repedése rendkívül ritka jelenség. Leginkább külső mechanikai sérülés, pl. autóbaleset következtében jelentkezik. Ilyenkor a töltőanyag a szövetek közé kerül, de károsodást nem okoz. Újabb műtéttel eltávolítható és újra cserélhető. A külső behatás nélküli, spontán repedés nagyon ritka.

A műtét szövődményeként szórványosan előfordulhat utóvérzés vagy gyulladás, mely legtöbbször antibiotikummal kezelhető. Súlyos esetben az anyagot el kell távolítani, és 2-3 hónap múlva ültethető be ismét másik implantátum. Olykor-olykor előfordul kóros hegképződés és elhúzódó sebgyógyulás, a sebkörnyék pirosabb, a heg fényesebb vagy tömöttebb tapintású, de ezek spontán gyógyulnak. Érzészavarok a bimbóudvaron vagy a környező bőrfelületen elenyésző mennyiségben tapasztalhatók, a regeneráció általában magától bekövetkezik, de akár 1 évig is elhúzódhat.


Garancia

A mellnagyobbítást korszerű technikai műtőinkben végezzük. A műtét során használt kiváló minőségű anyagokra és a munkára garanciát vállalunk.


Érezze magát jobban a bőrében!
Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Kezelések árai

Mellnagyobbítás
2700 EUR + Impl. 900 EUR-tól
Mellkisebbítés
2900 EUR

A Wabinál ezt is megtalálja

Válassza ki az Önnek megfelelő szolgáltatást és bővebb információkért kattintson a képre!

Rólunk mondták

Gyönyörű volt az egész összhatás. A külalak, a tisztaság, a környezet. A személyzet nagyon udvarias, segítőkész, mosolygós... Csupa apró kis finomság, amin sok minden múlik. Minden fantasztikus volt! Csak ajanlani fogom, és ha Sopron, akkor Wabi Hotel!

Dóra Budapest

A Wabira mindig egy teljes napot szánok. Bécsben nagyon vegyes pedikűrös élményeim voltak, de a Wabiban kitűnő ez a szolgáltatás. A manikűrben és a kozmetikában is csak jó tapasztalatom volt. A masszázs is nagyon jó, mindig ugyanarra a masszázsra megyek. Amíg én szépülők a férjem wellnessezik.

Christina L. Bécs

Kedves Wabi Team! 2 hete voltunk Dr. Lorandnál kezelésen és nagyon hálásak vagyunk. Soha nem találkoztunk még ilyen kedves fogorvossal, aki ennyire jól bánik a betegekkel. Az eredmény pedig fájdalommentes és fantasztikus. Novemberben megyünk ismét, akkor más szolgáltatásokat is ki fogunk próbálni.

Lukas Vavra Bécs
Garancia

Garancia

Az alapanyagokra és kollégáink munkájára garanciát vállalunk.

Tovább
Kérdése van?

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tovább
Így jut el hozzánk

Így jut el hozzánk

Így jut el a legegyszerűbben a WABI Beauty Centerbe.

Tovább
Hírlevél

Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre az újdonságokért és akciókért.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

messages.Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesíthessük ajánlatainkról, akcióinkról.

[X]